Innoveren in sessies met een supply chain consultant van SCML Interim

Bij SCLM Interim kunt u terecht voor supply chain consultancy waarbij we een heel specifiek probleem binnen uw organisatie in één- of meerdaagse sessies aanpakken. Bestaande ideeën en concepten worden benut om te innoveren in nieuwe omgevingen. Wij richten ons bij dit supply chain management consultancy op de logistiek, transport en supply chain organisaties. Het is de bedoeling dat een goed samengesteld team deelneemt aan de sessies met een consultant supply chain om zo een goede spreiding te hebben van kennis en ervaring in verschillende disciplines. Zo komt men tot de beste ideeën.

Supply Chain Consultant

Sessies met een consultant in supply chain management

Eerst wordt, samen met de supply chain consultant, gekeken naar succesvol innoveren en voorbeelden hiervan om vervolgens te starten met het afbakenen van een specifiek gebied. We gaan op zoek naar nieuwe ideeën, en om te zorgen dat deze op gang komen, worden bepaalde technieken toegepast. We houden brainstormsessies en activiteiten die zorgen voor een grote stroom van ideeën. Gekke ideeën bestaan niet. U zult zien dat u met ideeën bedenken zonder rem altijd op bepaalde dingen komt die u anders niet had bedacht. De beste drie ideeën worden samen met de supply chain management consultant geselecteerd en gebruikt voor het eindproduct.

Van idee tot businesscase

Tijdens het uitdenken van de beste ideeën wordt rekening gehouden met de markt en uw organisatie. De ideeën moeten uiteindelijk concrete concepten worden die kunnen worden omgevormd tot business plannen. Die plannen worden samen met de supply chain consultant geanalyseerd om te kijken of het uitvoerbare plannen zijn. Vervolgens worden de plannen uiteengezet en visueel gemaakt in een presentatie die kan worden gedemonstreerd aan het Management Team en de Directie. Op die manier wordt een initieel idee omgezet in een daadwerkelijk uitvoerbare business case.