De logistieke organisatie in goede banen leiden met behulp van een logistiek consultant

Een reden om transport aan te besteden kan bijvoorbeeld zijn om kosten te besparen en het aantal vervoerders of contracten te reduceren. Of bijvoorbeeld het afstappen van huidige LSP’s (strategische keuzes door bijvoorbeeld slechte performance of capaciteitsproblemen), of het verbeteren van de service door bijvoorbeeld tracking & tracing, bezorgtijden en betrouwbaarheid of de performance te kunnen meten. Een logistiek consultant van SCML Interim kan het logistieke proces ondersteunen.

Logistiek Consultancy

Logistiek consultancy van SCML Interim

Door ervaring in controlling en lijnmanagement in de logistieke sector hebben wij een unieke inkijk in de prijsvorming van logistieke diensverleners. Bij de analyse van uw netwerken en bij aanbestedingen door de logistics consultant van SCML plukt ook u hier de vruchten van. Door vanuit de werkelijke kosten van een dienstverlener te rekenen, kunnen wij u een effectief referentiekader geven van de geoffreerde kosten ten opzichte van de werkelijke kosten. Wij hebben veel kennis op het gebied van LSP’s en de punten waarop zij de grootste marges maken. Ook weet een logistiek consultant op welke manier hij een LSP op de meest kosteneffectieve manier kan aansturen.

Andere diensten van SCML Interim op het gebied van logistiek consultancy

Een consultant logistiek kan een quick scan geven van uw eigen organisatie. Hij bekijkt op die manier of u klaar bent voor outsourcing. We geven u vervolgens advies over de LSP’s gekoppeld aan de eisen van uw organisatie, zodat uw LSP’s een strategisch doel dienen. Wij kennen de valkuilen van het uitbestede van logistieke processen als geen ander en met de logistiek consultant van SCML Interim kunt u de samenwerking met een LSP succesvoller maken.