Succesvol verandermanagement met een change manager van SCML Interim

Bij change management zijn de psychologie, het gedrag van individuele mensen in uw organisatie, samenwerking en leiderschap zeer belangrijke aandachtspunten. Er moet rekening worden gehouden met bestaande routines en het collectieve geheugen binnen het bedrijf. Het is daarom belangrijk om te beginnen met het inzichtelijk krijgen van de huidige situatie om effectieve veranderingen te kunnen doorvoeren.

Interim Change Manager

Interim change manager van SCML Interim

Door ervaring uit verschillende projecten bent u bij SCML aan het juiste adres om u te ondersteunen bij veranderingen die moeten worden doorgevoerd in de organisatie. Mensen hebben een grote invloed op het succes van change management en worden bij ons dus ook gezien als de drijvende kracht achter de organisatie. Ook de opdrachtgever zelf moet inzien dat verandering noodzakelijk is. Anders is het voor de change manager onmogelijk om een goed verandertraject te leiden. Sturing van het veranderproces is erg belangrijk aangezien enkel langdurige en gerichte beïnvloeding van processen goede veranderingen teweeg kunnen brengen. Er is dus behoefte aan leiderschap en discipline. Wij bieden begeleiding van een interim verandermanager om dit te kunnen verwezenlijken, met ervaring op het gebied van logistiek, supply chain management, inkoop en facility management.

Change management: een dynamisch proces

In verandermanagement worden de onderzoeksfase, ontwerpfase en implementatiefase onderscheiden. Alle fases dienen doorlopen te worden op een pragmatische en oplossingsgerichte manier. Optimale communicatie is bij de veranderprocessen van levensbelang. Bij verandering komt vaak angst kijken en deze angst is enkel weg te nemen door communicatie, zodat mensen weten wat er gebeurt. Ook wordt bekeken welke systemen succesvol zijn binnen de organisatie en welke krachten van de informele organisatie worden gebruikt in het verandermanagement. Het is belangrijk om alle bedrijfskundige onderdelen van de organisatie op orde te hebben zodat de algemene bedrijfsstrategie en doelstellingen kunnen worden gerealiseerd.